Fastighetsvärlden 2017-10-05

Utmanar Smista allé med 110.000 kvm

Hyrt ut 57.000 kvm i Albyberg företagspark. För tillfället utvecklas vad som kan bli en av Stockholmsområdets största motorparker, numera benämnt ”Albyberg motorpark”, längs Nynäsvägen i Haninge.

Bakom satsningen finns Max Hultner, som tidigare jobbade som fastighetsförvaltare, som efter att ha sökt finansiering från Newcap AB sedan flera år utvecklar Albyberg företagspark i Haninge.

Den totala försålda och snart utvecklade ytan för Petroleum park är ca 57.000 kvm per dagens datum och förväntas bli ytterligare cirka 53.000 kvm.

Området blir därmed en konkurrent till framgångsrika Smista allé som ligger längs E4:an söder om Stockholm.

I Albyberg motorpark har man redan etablerat Europas största Yamaha center, bygglov finns inne för Sveriges största KIA-anläggning, bygglov för Mekonomens största anläggning i Sverige, Jungheinrich med sin första etablering i Stockholm samt ett helt nytt Ford-store.

– I och med bilmarknadens starka position de senaste åren, goda prognoser om framtiden och ett fenomen av att geografiskt konkurrensutsättas blev min vision att skapa ett nytt Smista allé med en samling bil- och båthandlare för att bilda ett kluster söder om Stockholm. Med utbyggnation av Norvik i Nynäshamn, tvärförbindelse Södertörn och ett snabbt växande Haninge kändes Albyberg som att det låg mitt i krysset, säger Max Hultner.

Bolaget äger 90.000 kvm mark längst med väg 73.

Här hittar du Albyberg företagspark

Mer finns att läsa på www.albyberg.nu

Click here to add your own text